Početna » ЈЕДНА ШКОЛА УВЕЛА ЂАЧКЕ УНИФОРМЕ, ДРУГА ЗАБРАНИЛА МОБИЛНЕ ТЕЛЕФОНЕ

ЈЕДНА ШКОЛА УВЕЛА ЂАЧКЕ УНИФОРМЕ, ДРУГА ЗАБРАНИЛА МОБИЛНЕ ТЕЛЕФОНЕ

Основна школа „Драгиша Михаиловић“ прва је у Kрагујевцу и ученицима и наставницима забранила коришћење мобилних телефона, а друга је, у околини, увела ђачке униформе.

од Паланка данас
0 Коментар

Директор школе „Драгиша Михаиловић“ у насељу Станово, Далибор Тврдишић, рекао је за портал ИнфоKГ да је забрана коришћења мобилних телефона врста превенције дигитаног насиља и да је забрањено фотографисање и снимање, а да су позиви и слање порука дозвољени само на одмору.

Ђаци су обавезни да искључе мобилне телефоне када почне час и одложе их на посебна места предвиђена за то“, казао је он.Према његовим речима, у једној учионици је постављено платно с џеповима у које се одлажу телефони, а ускоро ће тако бити у свакој учионици.

„Уколико је за наставу потребна нека апликација, то наставник одлучи и мобилни се користи у једном делу часа“, рекао је Тврдишић.

Напоменуо је да је оганичена употреба мобилних телефона и током великог и малог одмора, када ученици могу да их користе само за слање порука и позиве, али је „строго забрањено Сликање и снимање“.

По његовим речима, ограничење употребе мобилних телефона односи се и на наставнике и све друге који долазе у школу, па и родитеље.

У тој школи је по препоруци Министарства просвете готово месец дана већ забрањена употреба мобилних телефона током наставе, с чим су се сложили Савет родитеља и наставници.

У Основној школи „Прота Стеван Поповић“ у селу Чумићу, код Kрагујевца, после више деценија поново су „у моди“ ђачке униформе. Униформе су враћене на иницијативу Ученичког парламента, а то су подржали наставници и Савет родитеља, пренела је Радио-телевизија Kрагујевац.

БетаPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept