Početna » ЈЕЗИВ СЛУЧАЈ У СМЕДЕРЕВУ: Претукли МАЛОЛЕТНИKА у његовој кући, претили му смрћу и тражили паре!

ЈЕЗИВ СЛУЧАЈ У СМЕДЕРЕВУ: Претукли МАЛОЛЕТНИKА у његовој кући, претили му смрћу и тражили паре!

Kривично дело изнуде чини свако ко у намери да себи или другом прибави противправну имовинску корист, силом или претњом принуди другог да нешто учини или не учини на штету своје или туђе имовине

од Паланка данас
0 Коментар

Према осумњиченима Д.С. (20) и Б.Ћ. (19) на основу предлога Основног јавног тужилаштва у Смедереву, због постојања основане сумње да су извршили кривично дело изнуде у саизвршилаштву, одређен је притвор у трајању од 30 дана због постојања особитих околности које указују да ће боравком на слободи утицати на сведоке.Осумњиченима се ставља на терет да су као саизвршиоци, у присуству сведока, дана 20. и 21. маја, употребом силе и претње покушали да малолетног оштећеног принуде да им прибави новац у износу од 2.000 евра, тако што су му најпре у кући у којој живи задали више удараца рукама и ногама по телу, а потом наредног дана путем телефонских порука поново од оштећеног захтевали да им прибави неведени износ до краја месеца, уз претњу по живот и тело оштећеног.

Од стране тужилаштва је према осумњиченима најпре одређено задржавање а потом је, с обзиром на чињеницу да је у току поступка потребно испитати више сведока и малолетног оштећеног, предложено и одређивање притвора.

Kривично дело изнуде чини свако ко у намери да себи или другом прибави противправну имовинску корист, силом или претњом принуди другог да нешто учини или не учини на штету своје или туђе имовине. За основни облик наведеног кривичног дела запрећена је казна затвора од једне до осам година.Povezane vesti

Остави коментар

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept