ЈОШ ДВА ЗЛАТА У ТОПОЛИ ЗА РАКИЈЕ ПАЛАНЧАНИНА ВЛАДАНА СИМИЋА

У Карађорђевој касарни у Тополи је одржано 14. Међународно оцењивање вина и ракија, као увод у традиционалну Опленачку бербу. За оцењивање је било пријављено 154 узорака вина и јаких пића, стручни жири је имао пуне руке посла. Од пријављеног броја, 42 узорка су била црвена и бела вина, а 112 жестока-јака пића.

На такмичењу је и ове године учествовао наш суграђанин Владан Симић који је освојио велику златну медаљу за шљивовицу из 2008 године са оценом 18,50 а у категорији ракије од грожђа такође је освојио велику златну медаљу и понео је титулу шампиона за ракију „Лозовача“ из 2014 године, са оценом 18,95.

Стручни жири који је оцењивао узорке био је сачињен је од еминентних стручњака: проф. др Слободан Јовић, проф. др Нинослав Никићевић, проф. др Веле Тешевић, доц. др Александар Петровић и инг. Љубиша Станковић. Судећи већ према  коментарима чланова жирија, ради се о врло квалитетним узорцима, а сам њихов број је потврда поверења учесника – излагача, као и квалитета самог такмичења.

Победник у категорији шљивовице је био Мирко Шевић из Блазнаве са оценом 19,25 док је у категорији воћних ракија победник дестилерија Епоха из Бобетиног брда Република Српска, за кајсију из 2008 године и оценом 18,90.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/jos-dva-zlata-u-topoli-za-palanacke-rakije-vladana-simica/