ЈОШ ЈЕДНА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈА ЗА ИТ ПОЧИЊЕ У ФЕБРУАРУ

У фебруару почиње још једна обука у програму преквалификација за ИТ сектор за запослене и трајаће до девет месеци, саопштено је из Канцеларије за ИТ. Како је саопштено, у среду су потписани уговори са десет извођача који ће вршити обуке и до краја јануара 2.000 селектованих кандидата ће имати финална тестирања, а извођачи обука ће одабрати најбољих 411 кандидата који ће почети са обукама у фебруару и које ће трајати до девет месеци.

Наводе да је програм преквалификација за ИТ сектор наставак програма са циљем да се ублажи недостатак кадрова у брзо растућем ИТ сектору у Србији.

У оквиру овог програма је до сада обучено 800 кандидата и то у прва два круга које је организовала Канцеларија за ИТ и е-Управу, док су у току обуке и за 700 кандидата из трећег круга намењене незапосленим кандидатима који спроводи Национална служба за запошљавање.

Програм је покренут на предлог Министарског савета за информационе технологије и иновационо предузетништво, којим председава председница Владе РС Ана Брнабић. У Београду обуке ће вршити Факултет организационих наука, Математички факултет и Електротехнички факултет у којима ће бити примљено по 60 полазника.

У Новом Саду обуке за 40 полазника вршиће Војвођански ИКТ кластер, док ће других 40 полазника имати прилику да похађају програм ЈИСА (Смарт д.о.о.). У Нишу Електронски факултет ће похађати 40 полазника, а Математички институт САНУ 34 полазника.

Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу примиће 17 полазника, Пословни инкубатор у Ваљеву 20 полазника и Факултет техничких наука из Чачка 40 полазника.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/jos-jedna-prekvalifikacija-za-it-pocinje-u-februaru/

1 comment

    • Nikola on 11/01/2019 at 21:30

    Jao koliko se laže sa ovim IT-jem, sve se svelo na pranje para. Na kraju će svi u srbiji biti IT „stručnjaci“

Komentari su onemogućeni.