Početna » ЈОВАН МИТРОВИЋ, БРАТ ПЕТРА И МАРКА МИТРОВИЋА НАСТРАДАЛИХ У МАЛОМ ОРАШЈУ, ОСТВАРИЋЕ ЖЕЉУ УБИЈЕНОГ БРАТА И УЈЕДНО ПОМОЋИ РАЊЕНИМА У МАСАКРУ

ЈОВАН МИТРОВИЋ, БРАТ ПЕТРА И МАРКА МИТРОВИЋА НАСТРАДАЛИХ У МАЛОМ ОРАШЈУ, ОСТВАРИЋЕ ЖЕЉУ УБИЈЕНОГ БРАТА И УЈЕДНО ПОМОЋИ РАЊЕНИМА У МАСАКРУ

Јован Митровић, брат Петра и Марка Митровића који су убијени у мају у Малом Орашју , трчаће у петак 29. децембра из тог места ка манастиру Тумане, како би прикупио новчану помоћ за опоравак тешко рањених у масовном убиству.

од Паланка данас
0 Коментар

Урош. Б је оптужен да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља убио девет особа, од којих је двоје било малолетно, а ранио 12 људи.Јован Митровић, брат страдалих Петра и Марка, каже да је Петар за 25 година имао много планова и жеља. Једна од њих је била да из свог села Мало Орашје крене пут манастира Тумане где би стигао на причест.

„Причао је о томе дуго, сигурно пар месеци. Није му се дало да крене. Из дана у дан је спремао опрему за то ходочашће: ранац за планинарење, шатор за преноћиште и друго“, прича Јован.

Каже да осећа потребу да то уради за Петра, да његове жеље на неки начин оживе, јер је породици то веома важно.

„Све породице које су изгубиле синове, ћерке, браћу и сестре, пријатеље, траже начине утехе у њиховим жељама које су имали, а нису остварили, и раде на томе да их испуне. Кроз остваривање тих жеља, траје, не само сећање на њих, већ и трајно присуство њиховог духа, њихових амбиција, њихове доброте и љубави“, истиче брат погинулих Петра и Марка.

Поред тога што ће истрчати до манастира Тумане, верује да би његовом брату било још драже да то уради у хумане сврхе за младе који су тешко рањени у том масакру.

„У петак 29. децембра, ћу трчати из Малог Орашја ка манастиру Тумане. Све вас позивам да донирате колико сте у могућности и подржите неостварену Пецину жељу тиме што ћете, у оквиру својих могућности, новчано помоћи опоравак тешко рањених у Малом Орашју“, апелује Јован.

Подаци за уплату: Јован Митровић

Рачун: 160-6000000847092-76

Сврха уплате: Помоћ рањенима у Малом Орашју

Извор РТСPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept