ЈОВИЦА ВАСИЋ ИЗ ГОЛОБОКА ПОГИНУО НА ПОСЛУ У ИТАЛИЈИ

Јуче (4. фебруара) се у Тиенама-Италија догодила тешка несрећа у којој је настрадао Јовица Васић из Голобока.  

Како је објавио локални лист ilgiornaledivicenza, несрећа на послу, са смртним исходом, се догодила јуче поподне у хали фабрике Валморбида Срл нешто после 13. сати, један радник је остао згњечен једном тешком челичном гредом која је склизнула са крана у покрету. Греда га је погодила у пределу кукова и ногу, педесетдвогодишњег србина, који је житељ Тиена. Човеку је одмах пружена помоћ од стране колега, који су одмах позвали и 118. – хитну помоћ. Одвезен је у болницу у Арзињану, у изузетно тешком стању, унесрећени је преминуо од последица фаталних повреда. 

Јовица Васић, је наш суграђанин родом из Голобока који је са супругом и двојицом синова живео у месту Тиене – округ Венето. Према речима његових пријатеља био је изузетан човек који се издвајао својом људскошћу и спремношћу свакоме да помогне, према породици је био изузетно пажљив и пожртвован а на послу вредан и поштен и поштован. Активно је учестовао и у свим хуманитарним акција, од оних масовнијих, за поплављене и угрожене на Косову, до оних мањих, за прикупљање помоћи појединцима. 

На служби у храму Светог Луке, у православној парохији Вићенца, прикупљена су средства за помоћ породици Васић а и земљаци из места Голобок, који живе у овом делу Италије, одмах су се организовали да помогну породици свој пријатеља,

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/jovica-vasic-iz-goloboka-poginuo-na-poslu-u-italiji/