Početna » ЈП “ПОШТА СРБИЈЕ” ДЕТЕКТОВАЛА НОВИ ПОКУШАЈ ЗЛОУПОТРЕБЕ ИМЕНА ПОШТЕ

ЈП „ПОШТА СРБИЈЕ“ ДЕТЕКТОВАЛА НОВИ ПОКУШАЈ ЗЛОУПОТРЕБЕ ИМЕНА ПОШТЕ

ЈП „Пошта Србије“ детектовала је нови покушај злоупотребе имена Поште којим се грађанима путем лажних и преварних СМС порука сугерише да њихова пошиљка није могла бити испоручена јер нису плаћене царине. СМС порука такође садржи линк ка преварној страници која није у власништву ЈП „Пошта Србије“.

од Паланка данас
0 Коментар

Овим путем желимо да скренемо пажњу грађанима Србије да ЈП „Пошта Србије” никада на овај начин није комуницирала са својим корисницима и да уколико добију поруке сличне садржине не поступају на начин како се тражи од њих.

У циљу едукације и помоћи грађанима Србије, уколико постоје било какве недоумице, доступна је страница Онлајн безбедност на корпоративном сајту Поште Србије https://www.posta.rs/cir/online-bezbednost/tipicne-onlajn-prevare.aspx.

Контакт центар ЈП „Пошта Србије“ чији су бројеви телефона 0700 100 300 и 011 3607 788, стоји на располагању радним данима од 8 до 20 часова и суботом и недељом од 8 до 15 часова.

Грађанима саветујемо да буду додатно опрезни, да не отварају линкове у примљеним порукама и да не уносе своје податке.

Цео случај је одмах пријављен Националном ЦЕРТ-у Републике Србије.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept