Početna » “КАД ВИДИТЕ ДА СЕ НЕКО ДАВИ, НЕ СКАЧИТЕ У ВОДУ ЗА ЊИМ”:Командант ронилачке јединице дао савет ЗЛАТА ВРЕДАН

„КАД ВИДИТЕ ДА СЕ НЕКО ДАВИ, НЕ СКАЧИТЕ У ВОДУ ЗА ЊИМ“:Командант ронилачке јединице дао савет ЗЛАТА ВРЕДАН

Мере безбедности на купалиштима

Командант ронилачке јединице Жандармерије Марко Младеновић изјавио је данас да су у тој јединици од почетка купалишне сезоне имали четири ангажовања са смртним исходом, те је апеловао на грађане да не користе неуређена купалишта. Младеновић је за Тањуг рекао да је од почетка купалишне сезоне било 15 интервенција на води.То су она купалишта која немају уређену спасилачку службу. Спасилачка служба и обележена купалишна зона, то карактерише то уређено купалиште – навео је он.

Како је додао, из Жандармерије апелују и да се у воду не улази у алкохолисаном стању нити под дејством неких недозвољених супстанци, непосредно након оброка.

Он је апел упутио и родитељима да обрате пажњу на своју децу када су поред воде, да их не испуштају из вида.

Напоменуо је да према подацима Светске здравствене организације, због последица утапања на годишњем нивоу у свету премине 236.000 људи.

Мере безбедности на купалиштима

Шта бисмо ту могли да кажемо, да апелујемо на родитеље да упишу децу у школе пливања још од малих ногу и да се научи та пливачка култура и да се поштују све мере безбедности приликом боравка на води – навео је Младеновић.

Подсетио је да, када су у питању пловни објекти или сплави којих по Београду имао доста, обавеза је по закону да се носи заштитна опрема, заштитни прслук кад се борави на чамцу или на сплаву.

Према његовим речима, проблем представља и када се неко покушала да помогне лицу које се дави, наводећи да је Жандармедија имала више ангажовања када је неко звао помоћ, а лице је скочило да га спаси и утопило се заједно са тим лицем.

– Тај ко се дави је под нападом адреналина и гледа само како да остане на површини, гурнуће вас под себе и тако ћете се заједно утопити – навео је Младеновић.

Он је апеловао на грађане да у ситуацијама када грађани виде да се неко дави – позову помоћ, пруже неко стабло, уже, неки плутајући објекат још боље или нешто слично за шта би лице могло да се ухвати.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept