КАКО ЋЕМО СЛАВИТИ У ДОБА КОРОНЕ?

Корона је утихнула, али чини се само на трен, јер пред нама је много изазова који би могли бити окидач да се опасни вирус врати у пуном јеку у виду трећег пика, или другог таласа, како год. Већ од октобра креће сезона највећих српских слава, а наши лекари упозоравају да би ове године традиционална српска прослава ипак требало другачије да изгледа.

Печење, славски колач, пиће, много људи, музика и лумповање до касних вечерњих сати – на све је то навикао српски домаћин када се слава слави. Ове године то тако неће моћи.

Да постоји бојазан како ће се наши људи понашати када дође време за обележавање слава у затвореном простору, који је сам по себи проблематичан, показују изјаве и наших епидемиолога и чланова Кризног штаба.

Прво је јуче о томе говорио епидемиолог Предраг Кон говорећи о судару короне и вируса грипа који се очекује у наредном, првенствено зимском периоду. Све славе и разна друга окупљања са великим бројем људи, места су после којих креће повећање броја оболелих од респираторних инфекција и грип, а нажалост и ковида 19

Он истиче да треба имати на уму да да је на снази одлука о забрани окупљања више од 30 људи, држање дистанце и ношење маски.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/kako-cemo-slaviti-u-doba-korone/

2 comments

    • SSSS on 14/09/2020 at 20:09

    Aman niko nam ne.brani da slavimo zna se sta je slava kolac sveca i zito a za ovu godinu mozemo da se strpimo i da slava bude u uzem krugu porodice …zivi bili

    • ups!!! on 14/09/2020 at 17:06

    Jos malo pa cete i slavu da nam zabranite da slavimo.Sram Vas bilo!!!Vase vreme je proslo.Stidite se!

Komentari su onemogućeni.