КАКО ДО 60 ЕВРА ОД ДРЖАВЕ

smart

Министар финансија Синиша Мали рекао је да ће пријављивање за нови пакет помоћи грађанима почети у априлу.

Синиша Мали је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, рекао да је један део великог пакета економске помоћи усмерен ка свим пунолетним грађанима.

– Ми ћемо током ове године у две рате исплатити укупно 60 евра, првих 30 евра следи у мају, других 30 евра у новембру, при чему ће наши најстарији суграђани добити додатних 50 евра у септембру – навео је Мали.

Најавио је да ће се са пријављивањем кренути у априлу, а начин ће бити исти као и прошле године.

– Ко се пријави за првих 30 евра, аутоматски ће добити и других 30 евра. Није потребно два пута се пријављивати – објаснио је министар.

– Наши најстарији суграђани добиће додатних 50 евра, укупно 110 евра помоћи за оне за које сматрамо да су и најугроженији – истакао је Мали.

Примаоци пензија и корисници новчане социјалне помоћи су аутоматски пријављени за исплату једнократне помоћи, односно нема потребе да се пријављују.

На рачун грађана биће пребачен износ у динарској противредности по средњем курсу Народне банке Србије.

Један од циљева овакве мере је и подизање личне потрошње грађана која би требало да се одразити на привредни раст, односно раст БДП-а.

Поред директне помоћи грађанима, у оквиру новог пакета мера планирана је и подршка привреди, па ће тако сваки предузетник и радник запослен у микро и малим предузећима примити укупно по 48.000 динара. Држава ће, наиме, радницима исплатити три пута по 50 одсто минималне зараде.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/kako-do-60-evra-od-drzave/

1 comment

  1. Stvarno sramota..Prvo je AV rekao bice u paketu pomoci i za nezaposlena lica…Proslo je nedelju dana ,menja pricu ,i u dnevniku RTS-a,ni jedna rec o nezaposlenima,za njih nema nista..Ali zato pomoc’ od po 600 e ,po autobusu,mora se,nisu dovozili oni one silne ljude na skupove,,trebace im opet..Pa molba za naseg prezidenta Vucena,samo podseti AV ili Malog da su zaboravili na obecanja..vec posle nedelju dana

Komentari su onemogućeni.