Početna » КАКО ДО ПОПУСТА НА СТРУЈУ ДО 40%?

КАКО ДО ПОПУСТА НА СТРУЈУ ДО 40%?

од Паланка данас
0 Коментар

Успостављајући нови програм за подстицање енергетске уштеде и рационалне потрошње електричне енергије, „Електропривреда Србије“ омогућава грађанима да остваре значајне попусте на своје рачуне за струју током зимских месеци. Ови попусти варирају од 20 до чак 40 одсто и представљају велики корак ка енергетски одговорнијем понашању потрошача.Да бисте искористили ову шансу за попусте, морате смањити потрошњу за више од пет одсто у односу на исти месец у претходне две године. Попусти ће бити примењиви на рачуне за струју за наредних шест месеци, почев од октобра 2023. па све до марта 2024. године.

Попусти су прогресивни и зависе од степена уштеде. Ево како функционишу:

За уштеде енергије од 5 до 15 одсто, обрачунава се попуст од 20 одсто.
За уштеде од 15 до 20 одсто, потрошачи остварују попуст од 25 одсто.
Грађани који смање потрошњу између 20 и 25 одсто могу рачунати на попуст од 30 одсто.
Уколико уштедите између 25 и 30 одсто енергије, остварујете попуст од 35 одсто.
Највећи попуст од 40 одсто припада домаћинствима која смање потрошњу за више од 30 одсто.
Додатно, домаћинствима ће се обрачунавати попуст од 5 одсто ако увећају учешће ниже тарифе у месечном обрачуну за најмање 5 одсто у односу на учешће ниже тарифе у обрачуну за исти месец претходне године.

Kључни услов за одобравање ових попуста јесте да домаћинство оствари уштеду у поређењу са истим месецом претходних година.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept