Početna » КАКО НАПЛАТИТИ ШТЕТУ НА АУТУ НАСТАЛУ ОД РУПА НА ПУТУ?

КАКО НАПЛАТИТИ ШТЕТУ НА АУТУ НАСТАЛУ ОД РУПА НА ПУТУ?

од Паланка данас
0 Коментар

Са рупама на путевима које настају услед ниских температура и мразева, возачи често суочавају са оштећењима својих аутомобила, али важно је знати да грађани имају апсолутно право да траже накнаду штете према Закону о безбедности саобраћаја и Закону о путевима.Уколико се суочите са оваквом ситуацијом, први корак је позвати полицију на место догађаја. Полиција ће саставити записник и документовати штету, укључујући фотографисање возила и рупа на путу. Важно је да аутомобил не померате са места оштећења до доласка полиције.

Такође, битно је да сте претходно поштовали саобраћајне прописе и да нисте возили под утицајем алкохола или психоактивних супстанци. У разговору са полицијом, нагласите да је возило оштећено због лошег коловоза како би то било евидентирано у записнику.

Након записника полиције, обратите се проценитељу који ће такође саставити записник о штети. Фотографисање возила из више углова и документација свих оштећења је битна евиденција која ће вам бити од користи.

Након што добијете полицијски и осигуравајући записник, можете отићи на поправку возила. Важно је сачувати све рачуне из сервиса и од шлеп службе уколико сте је користили. Након тога, можете се обратити управљачу пута и затражити накнаду штете.

Поступак наплате штете може трајати дуже време, а некад завршава и на суду због одуговлачења процедуре. Важно је знати да постоје прва и друга категорија путева, те за магистралне и ауто-путеве надлежно је предузеће „Србија путеви“, док за улице у граду, надлежна је локална самоуправа којој подносите захтев за накнаду штете.

Уколико не добијете одговарајући одговор или ваш захтев за накнаду штете буде одбијен, можете поднети тужбени захтев како бисте заштитили своја права. Прва адреса је једна од адвокатских канцеларија у граду.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept