Početna » КАКО СЕ БИРАЈУ НАЈБОЉИ ШКОЛСКИ СПОРТИСТИ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Савез за школски спорт се огласио поводом критика појединаца

КАКО СЕ БИРАЈУ НАЈБОЉИ ШКОЛСКИ СПОРТИСТИ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Савез за школски спорт се огласио поводом критика појединаца

Осећамо обавезу да објавимо ове информације како бисмо ширу јавност упознали на који начин се вредују резултати у школском спорту и додељују награде најбољима у разним дисциплинама.

У октобру 2023. године Савез за школски спорт Смедеревске Паланке на заједничкој седници са представницима школа наше Општине, размотрио је и усвојио Правилник о награђивању. Дакле, тај посао завршен је пре почетка такмичења у спортској школској 2023-2024. Том приликом усвојен је и финални календар такмичења на општинском нивоу, као и календар такмичења на вишим нивоима (окружни, међуокружни и републички).
Од тада, па све до јуна 2024., сваки наступ школске екипе као и ученика, вреднован је по овом Правилнику, са одређеним бројем бодова. Дакле, узети су у обзир сви наступи у току целе школске године, и на основу тих бодова добили смо најбоље поједнице, екипе, школе, а и професоре. Различити бодови су додељивани у зависности од категоризације тог спорта у републици Србији. Ниједна награда није отишла у погрешне руке. Ништа није мерено одокативно. Ми веома добро разумемо осетљивост ове теме, и управо зато смо се стриктно држали Правилника који смо усвојили на заједничкој седници у октобру 2023.године.
Школе су биле у обавези да нам на предвиђеним обрасцима доставе своје резултате и предлоге за номинације, што су оне и учиниле, а Савез за школски спорт је на основу тога и већ поменутог Правилника извршио бодовање.
Ми немамо ниједног разлога да фаворизујемо било које дете, или да некога оштетимо. Kомплетно бодовање и сви резултати нису тајна, и они су послати свим школама на проверу недељу дана пре свечаности.
Дакле да закључимо: у овај процесс били су укључени сви актери у школском спорту из наше општине. Радили смо по Правилнику који је усвојен од стране свих. Постојање Правила је услов да можемо јасно да меримо резултате и будемо правични. Kао и увек, могуће је да има места побољшању Правилника, и то ће сигурно бити тема на почетку наредне школске године, када ћемо имати прилику да поново усагласимо ставове и усвојимо Правилник који ће важити за школску 2024-2025.годину.
Са жаљењем констатујемо да су неки појединци, без да знају за све ово што смо навели, критиковали не само нас као Савез, већ и школе, екипе, појединце и професоре, који су сасвим заслужено освојили своја признања. Ми немамо наше фаворите, и не делимо децу на подобну и неподобну. У спорту су егзактни резултати, и тако ће и остати и у наредном периоду.
Стојимо на располагању за све додатне званичне информације уколико желите.

Савез за школски спорт Смедеревска Паланка
У Смед. Паланци, 25.јуна 2024.годинеYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept