КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА ДОДАТНИХ 3000 ДИНАРА НАГРАДЕ ЗА ВАКЦИНИСАНЕ ГРАЂАНЕ

Данас је први дан како сви вакцинисани грађани могу да се пријаве за такозвану државну награду од 3.000 динара.

Услов је да сте већ вакцинисани макар једном дозом, а уколико нисте, да сте се за вакцинацију пријавили синоћ до поноћи и да се у том случају вакцинишете у наредних седам дана. Последњи дан за пријаву је 15. јун, а новац ће бити уплаћен на рачуне одмах након истека овог рока за пријаву.

Пријава ће бити могућа на два начина: електронски, који је стартовао ноћас, и телефонски који ће бити омогућен од петка, 4. јуна, и то на број телефона који ће бити објављен пред почетак рада контакт центра.

Електронска пријава могућа је преко сајта Управе за трезор на адреси  pmi.trezor.gov.rs.

Уласком на овај сајт потребно је кликнути на поље “Подношење пријаве” и унети своје податке – ЈМБГ, број личне карте и банку у којој имате отворен рачун.

Они који немају већ отворен рачун у банци, треба да, у падајућем менију, кликну на банку преко које желе да им буде исплаћен новац и тиме се аутоматски пријављују за ову помоћ. На тај начин ће им бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова.

Такође, на крају процедуре је потребно означити поље којим се потврђује сагласност за обраду личних података.

Уколико, пак, дате погрешне податке, пријава би по правилу аутоматски требало да буде одбијена и на тај начин стичете право да се поново пријавите.

Након што се пријаве, грађани могу и да провере статус своје пријаве избором другог поља.

Уколико имате било каквих проблема, можете их пријавити избором треће опције – Пријава проблема.

Након подизања новца, који ће бити уплаћен после 15. јуна, наменски рачун ће бити угашен.

Пензионери без пријаве

Пензионери, њих укупно 1,7 милиона у Србији, неће морати да се пријављују за ову помоћ, јер већ постоји уходан систем са Фондом ПИО око исплата најстаријима.

С друге стране, корисници социјалне помоћи, као и сви остали грађани, мораће да се пријаве како би и добили награду од 3.000 динара.

Жеља нам је да што пре развијемо колективни имунитет и да што већи број грађана прими макар једну дозу вакцине против ковида 19, управо због тога смо изашли и са овим предлогом да наградимо све оне који су примили макар једну вакцину – рекао је министар финансија Синиша Мали.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/kako-se-prijaviti-za-dodatnih-3000-dinara-nagrade-za-vakcinisane-gradjane/