Početna » КАКО СЕ ПРОВЕРАВА ВОЈНИ СТАЖ У СРБИЈИ? ПИО фонд решио недоумицу која мучи пензионере

КАКО СЕ ПРОВЕРАВА ВОЈНИ СТАЖ У СРБИЈИ? ПИО фонд решио недоумицу која мучи пензионере

Читалац из Крагујевца спрема се за пензију за пола године а муче га неке недоумице

од Паланка данас
0 Коментар

Из ПИО фонда су пре неки дан стигле важне вести за пензионере. Тиче се мајског издања „Гласа осигураника“. Објављене су све потребне информације за старије грађане.У ПИО фонд је сада стигло још једно питање које ће многе пензионере занимати.

Читалац из Крагујевца спрема се за пензију за пола године а муче га неке недоумице.

Он хоће претходно да провери стаж, јер је радио као војни осигураник у неколико војних пошта у Србији, али и у војној пошти једне бивше републике СФРЈ.

Где могу да проверим тај стаж, пита будући пензионер.

Стаж се може проверити у некој од организационих јединица Фонда ПИО подношењем захтева за издавање уверења о подацима унетим у матичну евиденцију о осигураницима. У том уверењу ће бити наведени сви подаци којима Фонд располаже за периоде када сте били војни осигураник у војним поштама у Србији. Уколико у том уверењу евентуално недостају поједини подаци о Вашем осигурању у Србији, можете захтевом да се обратите Министарству одбране, Сектор за људске ресурсе, Управа за кадрове.

Управа за кадрове ће доставити одговарајуће пријаве Филијали Крагујевац ради уноса података у матичну евиденцију, одговарају прецизно из Фонда ПИО.

Али, како напомињу, осигураник за периоде када је био војни осигураник у другим републикама бивше СФРЈ, податке потражује у тим државама.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept