Početna » КАКВА ЋЕ НАМ БИТИ ЗИМА Ево првих процена и КО ЋЕ БИТИ КРИВ

КАКВА ЋЕ НАМ БИТИ ЗИМА Ево првих процена и КО ЋЕ БИТИ КРИВ

Стигли смо и до првих прогноза за наступајућу зиму. Први се огласио Severe Weаther, а како откривају - управо ће Ел Нињо имати велики утицај на време које нас чека за неколико месеци.

од Паланка данас
0 Коментар

Тренутно је Ел Нињо у фази јачања, а на врхунцу ће бити током зимских месеци. Његово слабљење очекује се у пролеће. Иако он веће утицаје има у Северној Америци, његови утицаји индиректно долазе и на наш континент.Ипак, Европи се предвиђају слабије снежне падавине, а у већини континента требало би да падне мања количина снега него што је то било уобичајено, осим у Алпама и у деловима Скандинавије.

У новембру ће, према прогнозама, пасти исподпросечна количина снега, али јачи фронт може се очекивати у Алпама и на северном Балкану, као и на вишим надморским висинама северне Европе.

У децембру се, пак, очекују падавине у деловима централне Европе и накратко у јужној Енглеској. С друге стране, у јануару се очекује пуно више падавина у већем делу континенталне Европе, посебно на истоку континента, а мање на западу.

Све у свему, ове зиме могло би бити мање снежних падавина него што је то био случај до сада.


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept