Početna » КАКВА ЈЕ СИТУАЦИЈА СА СТОЧНОМ ПИЈАЦОМ Цене прасића у паду; Ево колико је килограм живе ваге

КАКВА ЈЕ СИТУАЦИЈА СА СТОЧНОМ ПИЈАЦОМ Цене прасића у паду; Ево колико је килограм живе ваге

У кланицама на подручју Браничевског региона дошло је до раста откупне цене крава за клање сименталске расе током последње недеље јуна, преноси СТИПС. Доминирао је износ од 220 дин/кг.

Товна јунад тежине изнад 480 килограма била су јефтинија у односу на претходни период у кланицама на подручју Јужно-банатског региона, а доминирао је износ од 330 дин/кг. Пад продајне цене товних бикова сименталске расе тежине изнад 500 килограма евидентиран је на сточној пјаци у Краљеву, а продаја се најчешће одвијала по цени од 350 дин/кг. Кланичари са подручја Подрињског региона по вишим ценама су откупљивали краве за клање сименталске расе, најчешће за 270 дин/кг.Прасићи од 380 дин/кг

Откупна цена прасади тежине 16 до 25 килограма на подручју Јужно-бачког региона износила је 400 дин/кг, а товних свиња од 80 до 120 килограма 230 дин/кг. Обе категорије товних свиња биле су јефтиније на сточној пијаци у Крагујевцу у односу на претходну недељу. Доминантна цена грла од 80 до 120 килограма износила је 200 дин/кг, док је за грла изнад 120 килограма требало издвојити 180 дин/кг.

У кланицама на подручју Шумадијског региона дошло је до пада откупне цене крмача за клање. Доминирао је износ од 180 дин/кг. У кланицама на подручју Подрињског региона евидентиран је пад откупне цене прасади тежине од 16 до 25 килограма, јер је доминирао износ од 380 дин/кг.

Јагњад скупља у златиборском региону

На сточној пијаци у Пожаревцу забележен је раст цене шиљежади, а најчешће су откупљивана за 240 дин/кг. На пијаци живе стоке у Ужицу дошло је до раста цене јагњади у односу на претходни период. Доминирао је износ од 480 дин/кг. Скочила је и откупна цена јагњади у кланицама на подручју златиборског региона. Доминирала је иста цена као и на пијацама.

Раст продајне цене јаради забележен је у Врању где су најчеће могла пазарити за 450 дин/кг.

Шта је обележило јун?

Осврнимо се на јун и цене стоке на пијацама и у кланицама. На појединим продајним местима је била нешто боља понуда телади сименталске расе тежине до 160 килограма у односу на мај, а могла су се пазарити по цени од 500 до 720 дин/кг. То указује на пад у односу на мај.  Настављен је тренд слабе понуде крава за клање сименталске расе. Није било значајнијих промена цена јер је варирала у интервалу од 150 до 260 дин/кг.

Понуда прасади обе категорије била је слаба до просечне на сточним пијацама у Србији. За прасад до 15 килограма купци су најчешће требали да издвоје од 350 до 550 дин/кг што указује на пад у односу на мај. У категорији прасади тежине од 16 до 25 килограма варирала је цена од 350 до 550 дин/кг. Настављен је тренд слабе понуде и тражње товних свиња како грла од 80 до 120 килограма тако и оних тежине изнад 120 килограма.

Понуда јагњади била је нешто боља него у мају, али је обим продаје био слабији. Цена је протеклог месеца варирала од 350 дин/кг до чак 600 дин/кг, али је као и током маја доминирао износ од 500 дин/кг. Шиљежад су се могла пазарити за 230 дин/кг док је доминантна цена двиски износила 200 дин/кг. У понуди оваца није забележена значајнија промена. Цена је варирала од 120 до 300 дин/кг.

Агро клубYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept