Početna » КАКВО НАС ВРЕМЕ ОЧЕКУЈЕ У ЈАНУАРУ: Временска прогноза за почетак 2024. године

КАКВО НАС ВРЕМЕ ОЧЕКУЈЕ У ЈАНУАРУ: Временска прогноза за почетак 2024. године

ПРЕМА прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ), у јануару нас очекују температуре, као и количина падавина, изнад просечних вредности.

– У Србији се прогнозира јануар са средњом температуром ваздуха у интервалу од 1°С до 4°С, а у планинским пределима од -3°С до 0°С, што је за око 2°С изнад просечних вредности. Прогнозира се средња максимална температура ваздуха за јануар у интервалу од 5°С до 8°С у нижим пределима, а у планинским пределима од 0°С до 4°С, док се средња минимална температура ваздуха очекује у интервалу од -1°С до 2°С, а у планинским пределима од -7°С до -2°С – наводе из РХМЗ-а.Прогнозирани број мразних дана је у интервалу од 15 (у Београду) до 22 (у Зајечару) у нижим пределима, а на планинама од 25 (на Златибору) до 30 дана (на Копаонику). Очекује се да ће током јануара број ледених дана у нижим пределима бити у интервалу од 5 (у Ваљеву) до 10 (Кикинда и Зрењанин), а на планинама у интервалу од 11 (у Сјеници) до 18 дана (на Копаонику и Црном врху).

Током јануара се прогнозира количина падавина изнад просека у већем делу Србије, у нижим пределима од 50 до 70 мм, а на планинама до 90 мм.

– Очекује се у јануару број дана са падавинама у нижим пределима у интервалу од 14 (у Неготину) до 20 (у Ваљеву), а у брдско-планинским крајевима до 24 дана (на Црном врху) – истичу у Републичком хидрометеоролошком заводу.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept