КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ СЕ ПРИПРЕМА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

kzm-sida Канцеларија обавља ових дана разговоре са свим осталим актерима обележавања предстојећег Дана борбе против СИДЕ.
– Још пре двадесетак дана (почетком новембра), Канцеларија за младе је завршила све договоре са Заводом за јавно здравље из Пожаревца. Прецизиран је термин за једно стручно предавање о СИДИ, односно заштити од ХИВ вируса које ће обавити за ову тему посебно обучени лекари Завода за јавно здравље из Пожаревца, с тим што ће одмах затим бити обављена и вршњачка едукација. У целом овом пројекту круцијалну улогу има Омладина Јазаса Пожаревац, са којом Канцеларија гаји одличну, вишегодишњу сарадњу, и на овом, и на другим пољима активности за младе.
– С обзиром да је предавање намењено младима средњошколске доби, ових дана је Канцеларија контактирала са представницима све три паланачке средње школе.
– Осим поменутог предавања Канцеларија за младе организује и једну уличну акцију дељења летака, како би се што више актуелизовала тема заштите од СИДЕ, при чему се увек мора истаћи и то да је веома важно развијати осећај солидарности са зараженим, односно оболелим особама.
– С обзиром да су млади, као генерацијска групација, највише у „зони ризика“, њима су акције ове врсте највише и намењене.

КЗМ

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/kancelarija-za-mlade-se-priprema-za-obelezavanje-dana-borbe-protiv-side/