КАПАЦИТЕТИ КОВИД БОЛНИЦЕ У СМЕДЕРЕВУ ПОПУЊЕНИ

Капацитет ковид болнице Смедерево су пуни. Хоспитализовано је 159 пацијената. Од тога, 60 је ковид позитивно. У претходна три дана преминула су два ковид позитивна пацијента из Београда.

По речима директора Опште болнице „Свети Лука“ у Смедереву, ДР Ненада Ђорђевића, ова здравствена установа нема више простора за проширење капацитета. Болница је већ проширила капацитет, јер је првобитно располагала са 130 кревета. Пет болничких одељења је претворено у ковид зону.

Овде су збринути пацијенти из Београда, Лознице, Свилајнца, Јагодине… Седам пацијената је на респиратору. Болница  је имала десет, а ових дана добила је још пет респиратора. Пацијенти су углавном средње животне доби од 35 до 60 година старости.

Тренутно је само једна медицинска сестра заражена и она је на кућном лечењу тако да углавном нема проблема са медицинским особљем.

У болници тврде да имају све што им је потребно од опреме. Једини проблем представљају мање количине залиха алкохола, те је Град Смедерево набавио ургентно за Општу болницу и Дом здрава 1.000 литара алкохола.

Новости

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/kapaciteti-kovid-bolnice-u-smederevu-popunjeni/