„КАРОЛИНА НОЈБЕР“ У ПАЛАНАЧКОМ ПОЗОРИШТУ 6. МАРТА

И током марта месеца љубитељи позоришта ће савког петка моћи да уживају у програму који је припремила Установа  културни центар из Смедеревске Паланке. Тако ће у петак 6. марта од 20 часова у  Градском позоришту бити изведена гостујућа представа „Kаролина Нојбер“, позоришта „Кастелум“ из Kостолца, по тексту Небојше Ромчевића, а у режији Фуада Табучића.

У двадесет пет фрагмената, ова драма отворене форме, води гледаоца кроз кључне моменте биографије славне глумице, током више деценија : од сукоба са оцем и напуштања родитељског дома, преко успона у позоришној каријери и борбе у просвећивању народа, до исцрпљености, губитка идеала и коначног слома. Упркос томе сто говори о дешавањима из 18. века, захваљујући својој ширини и универзалности, ова драма носи печат актуелности и представља савремену друштвену сатиру, бавеци се неким од кључних дилема (пост)модерног човека: распетост између слободе и конформизма, несагласност напретка и етике, сукобљеност уживања и спознаје, конфликт начела стварности и утопијских стремљења.

У представи играју: Наташа Роквић, Валетино Ољача, Дејан Милошевић, Зоран Живковић, Нина Станковић, Јелена Милошевић, Немања Павловски, Марија Вајнер и Драган Антић.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/karolina-nojber-u-palanackom-pozoristu-6-marta/