Početna » КАРТИЦА И ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ: После студената, нова погодност и за ученике

КАРТИЦА И ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ: После студената, нова погодност и за ученике

ПОРЕД студената, картице би, како сазнајемо, требало да добију и ученици средњих школа.

У плану је да им оне служе за подизање новца у Поштанској штедионици, који им се уплаћује на име стипендије и кредита. Они ће аплицирати преко ове банке, а не преко Управе за трезор као студенти.Министарство просвете би данас или сутра требало да објави листу ученика средњих школа у Србији који су добили стипендије, а прве уплате планиране су за крај децембра. Тада ће им бити исплаћене две рате од по 8.100 динара, што значи да ће средњошколци добити одједном 16.200.

Интересовање за ученичке стипендије је изузетно велико, па се на конкурс пријави око 25.000 средњошколаца, док је за кредите око 350 пријава ученика средњих школа који се школују за неко од дефицитарних занимања. Стипендије се дају неповратно, док се кредити враћају у случају да ученик не испуни услове прописане конкурсом. Годишње се у ове сврхе из касе Министарства просвете издваја око 650 милиона динара.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept