четвртак, јун 20, 2024
Početna » КИНЕСКА КОМПАНИЈА ЦРРЦ СА ВЛАСНИЦИМА “ГОШЕ” ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ И “ЖЕЛВОЗА” ИЗ СМЕДЕРЕВА

КИНЕСКА КОМПАНИЈА ЦРРЦ СА ВЛАСНИЦИМА „ГОШЕ“ ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ И „ЖЕЛВОЗА“ ИЗ СМЕДЕРЕВА

РУКОВОДСТВО кинеске компаније ЦРРЦ састали су се са представницима компаније "Желвоз" и "Гоша" у Смедереву где су им домаћини били власници ових српских компанија, породица Рајић.

од Паланка данас
0 Коментар

Представнике најмоћније светске компаније из ове области породица Рајић дочекала је и угостила у просторијама компанија. Током посете госте су спровели и кроз просторије и произвођачке погоне.На питање „Новости“ да ли је овом приликом договорена сарадња на производњи нових возова, Саша Станисављевић директор „Гоше“ из Смедеревске Паланке наводи:

– Представници компаније ЦРРЦ обишли су погон „Гоше“ у Смедеревској Паланци и погон „Желвоза“ у Смедереву и договорени су даљи кораци, као и нова посета, како „Гоше“ тако и „Желвоза“. Разговарало се о могућој сарадњи и исти разговори биће интезивирани у наредном периоду.

Светозар Бугарин, директор „Желвоза“ истиче за „Новости“ да је направљен први корак у сарадњи а све захваљујући молби коју је председник Србије Александар Вучић упутио свом кинеском колеги Си Ђипингу.

– Многи су мислили да се у Србији више неће производити нова возила. Након посете кинеског председника Си Ђипинга и молбе председника Србије Александра Вучића да се размотри производња возова и локомотива у Србији направљени су први кораци, тако да наручито данас, након посете једне од водећих компанија у овој бранши, висе је него извесно да ће се у Србији поново производити железничка возила – наводи он.

Новости

Фото Гоша. фшвPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept