КИНЕСКИ МИНИСТАР ПОЉОПРИВРЕДЕ ЧАНГФУ ПОСЕТИО ТОПОЛУ

Кинески Министар пољопривреде Хан Чангфу у пратњи амбасадора Kине и пет директора кинеских државних компанија посетио је Топлу.  Кинеску делегацију је на Опленцу дочекао посланик и председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић , председник Општине Топола Драган Живановић , министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић и многи српски званичници.

Након Опленачке цркве, петочасовна посета министра Чангфуа је настављена у Доњој Трешњевици на фарми крава где је код породице Николић делегација дочекана уз традиционалну погачу, со и врућу ракију, што је оставило посебан утисак на кинеског министра.

После разгледања фарме делегација се упутила у Јарменовце где су посетили фабрику воћа и поврћа и обишли производни погон . Последња  дестинација је била Винарија АЛЕKСАНДРОВИЋ у Винчи где је одушевљени кинески министар био заинтересован за производе ове винарије која производи вина која су позната широм света а извозе се и у Kину.

Након завршетка посете ни председник СО Драган Јовановић није крио своје задовољство успехом ове посете  „Оно што је посебна част, коју ми је указао министар Чангфу, који је иначе међу најмоћнијим људима у Kини, који из Србије одлази у посету Немачкој, где ће му домаћин бити Ангела Меркел, а то је да сам позван да му будем гост у Kини, већ на пролеће ове године. Људи из Амбасаде, који су били у пратњи, кажу да је то баш ретка част и да је министар био искрено ганут дочеком у Тополи и на који начин смо се показали као домаћини“ написао је Јовановић на свом фејсбук профилу. 

 

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/kineski-ministar-poljoprivrede-cangfu-posetio-topolu/