КМ 64 ОБЕЛЕЖАВА 30. ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА

KМ „64“ отворен је давне 1988. године у простору испод Шах клуба. 22. септембра 2018. биће тридесетогодишњица тог значајног догађаја за културно-забавни живот у Смедеревској Паланци, али и много шире, који ће се прославити у Панк Рок Кафе-у. Веома брзо KМ је постао култно место окупљања младих Паланчана, заправо ти млади и паметни људи су га и створили заједно са тадашњим председником омладине Дејаном Црномарковићем, и за око три године рада у њему је одржано преко 250 концерата и неколико књижевних вечери.
Први концерти бендова из иностранства у С. Паланци одржани су ту. негде средином 1990. KМ „64“ био је званично проглашен за трећи алтернативни Kлуб у бившој Југославији чак испред београдске Академије, а иза једног клуба у Загребу и једног у Љубљани. У време рада Kлуба у једном тренутку је у С. Паланци постојало 19 бендова. Од пар тада веома значајних бендова касније је настао музички понос С. Паланке – „Сикс Пек“.

Овај вредан јубилеј биће обележен у суботу 22. септембра од 22. сата у Панк Рок Кафеу у улици Светог Саве 19 у Смедеревској Паланци.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/km-64-obelezava-30-godina-od-osnivanja/