КНЕЖЕВИЋ: УЧИНИЋЕМО СВЕ ДА САЧУВАМО „ГОШУ“

Министар привреде Србије Горан Кнежевић изјавио је данас да ће држава учинити све да сачува фабрику шинских возила и путничких и сперцијалних вагона „Гоша“ из Смедеревске Паланке, јер је та фабрика стратешки важна за цео тај регион и за 350 радника који у њој раде.

„Покушаћемо да урадимо све што је у нашој моћи и да сачувамо Гошу, али знајте да немамо много могућности, јер је то потпуно приватна фабрика“, казао је он на конференцији за новинаре у Влади Србије на којој је говорио о подршци развоју сектора малих и средњих предузећа и предузетништва.

Кнежевић је подсетио да су обављени разговори пре пар дана са новим директором “Гоше“ и са председником штрајкачког одбора радника, наглашавајући да се и даље инсистира да се ступи у контакт и разговара са новим власником фабрике из Смедеревске Паланке.

„Очекујемо да нам данас или сутра штрајкачки одбор и руководство “Гоше“ одговори на још нека питања. Ми смо инсистирали на томе да они крену да раде, јер перспектива за Гошу постоји, а и даље остаје позив њиховом власнику да седнемо и разговарамо“, казао је Кнежевић.

Фабрика Гоша од пре неког времена има новог власника, након што је словачки ЖОС фирму продао кипарском Лиснарт холдинг лимитиду, а од средине априла и новог директора.

Влада Републике Србије донела је 10. априла на седници Закључак којим се одобравају средства за доделу једнократне помоћи у висини од по 60.000 динара запосленима у привредном друштву „Гоша“ као и Закључак којим се одобравају средства за оверу здравствених исправа запосленима.

Радници Гоше су и после те одлуке Владе, којој су како кажу захвални , одлучили да наставе штрајк до 5. маја када очекују нову посету премијер Србије Александра Вучића.

Они су ступили у штрајк због неоверених здравствених књижица, стажа који им није уплаћиван четири године и због неисплаћених зарада.

Извор: Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/knezevic-ucinicemo-sve-da-sacuvamo-gosu/