КЊИГЕ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПОКЛОН БИЛИОТЕЦИ „МИЛУТИН СРЕЋКОВИЋ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Директор Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић и шеф Kабинета у Министарству културе и информисања Републике Србије Бранислав Маричић посетиће сутра Смедеревску Паланку поводом 150. годишњице оснивања Народне библиотеке „Милутин Срећковић“. Представништво Републике Српске у Србији сутра ће библиотечки фонд у Смедеревској Паланци допунити књигама из Републике Српске, а Министарство културе и информисања Србије је, кроз пројекат „Градови у фокусу“, недавно помогло реконструкцију и ревитализацију ове библиотеке.

По програму посете предвиђено је да сутра у 11 сати директора Представништва Републике Српске у Србији Млађена Цицовића прими председник Општине Смедеревска Паланка Никола Вучен. Тема састанка биће досадашња и будућа сарадња у манифестацији Дани Српске у Србији, а разговараће се и о другим облицима сарадње ове општине са привредницима, умјетницима, спортистима и удружењима у Републици Српској.

У Народној библиотеци „Милутин Срећковић“ у Смедеревској Паланци, сутра у 11.30 , у оквиру обележавања 150. годишњице ове установе културе и уметности, господин Цицовић ће библиотеци поклонити 400 књига из Републике Српске. Ова донација је у оквиру акције даривања нових књига аутора и издавача из Републике Српске библиотекама у Србији, коју Представништво Републике Српске у Србији реализује већ седам година. Библиотеци „Милутин Срећковић“ у Смедеревској Паланци биће дароване књиге које су ове године биле изложене на штанду Републике Српске на Међународном београдског сајма књига. Представништво је до сада поклонило укупно 6.863 књиге библиотекама у 12 градова и општина у Србији, а у 2019. години, планиране су, поред ове, још две донације библиотекама у Србији.

У оквиру сарадње Представништва Републике Српске у Србији са Смедеревском Паланком сутра ће у 12.30, такође у библиотеци „Милутин Срећковић“, бити приређена и промоција две књиге Нелета Kарајлића: „Фајронт у Сарајеву“ и „Солунска 28“. Истакнути музички и књижевни стваралац говориће о својим инспирацијама и стваралаштву, као и о животу у Сарајеву и Београду.

Представништво Републике Српске у Србији

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/knjige-iz-republike-srpske-poklon-bilioteci-milutin-sreckovic-u-smederevskoj-palanci/