Početna » КЊИЖЕВНО ДРУЖЕЊЕ У БЕОГРАДУ И ДОДЕЛА ДЕСЕТЕ „ДРАГАНОВЕ НАГРАДЕ”: Рад паланачког путописца Томе Митровић међу одабранима

КЊИЖЕВНО ДРУЖЕЊЕ У БЕОГРАДУ И ДОДЕЛА ДЕСЕТЕ „ДРАГАНОВЕ НАГРАДЕ”: Рад паланачког путописца Томе Митровић међу одабранима

Добитници „Драганове награде 2024“ за најбољи путопис старијих особа представили су се на специјалној књижевној вечери која је организована у Библиотеци Града Београда којом приликом су уручене награде добитницима а потом Удружењу књижевника Србије, одржана је свечаност поводом десет година Конкурса.Као и сваке године, одабрани радови објављени су у посебно приређеном зборнику „Путописни преплети“ које издаје удружење „Амити – Снага пријатељства (Амитy)”, суоснивач конкурса. Зборник представља више збирку од путописа. Он је и хроника, сећање, али и отворени позив да се снови одсањају, да се смогне храброст и воља и да се путује: у стварности, измаштано или кроз сећања.

Међу 27 одабраних путописних прича место у зборнику „Путописни преплети“ налази се и прича „Место где се сусрећу исток и запад“ нашег суграђанина Томе Митровића. „Драганова награда“ је књижевна награда која се додељује за најбољу путописну причу или песму ауторима старијим од шездесет година. Награду је 2015. године установило удружење Амити – Снага пријатељства (Амитy).

Ове године на конкурс су пристигли радови 134 аутора из Србије, Македоније, Хрватске, Швајцарске, Канаде, Аустралије и Калифорније. Овај Конкурс је књижевна реткост која је отворила простор у ком старији људи могу да испричају своје приче, успомене, осећања и мишљења. Аутори објављених путописа у Зборнику биће позвани на књижевна дружења у Београду, Новом Саду, Крагујевцу и Нишу, на којима ће бити представљени њихови радови.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept