Početna » КО ЈЕ ШТЕДЕО СТРУЈУ ЈОШ ЈЕ И ПОПУСТ ДОБИО У Србији рационално троши струју 1,57 милиона домаћинстава, а ево ко је добио ПОПУСТ ОД ЧАК 40 ОДСТО

КО ЈЕ ШТЕДЕО СТРУЈУ ЈОШ ЈЕ И ПОПУСТ ДОБИО У Србији рационално троши струју 1,57 милиона домаћинстава, а ево ко је добио ПОПУСТ ОД ЧАК 40 ОДСТО

Домаћинства у Србији штедела су електричну енергију и у јануару и 47 одсто домаћинстава смањило је потрошњу струје за више од 5 одсто у односу на исти месец у претходне две године, па је тако попуст за рационалну потрошњу остварило 1,57 милиона домаћинстава.

од Паланка данас
0 Коментар

Највећи попуст од 40 одсто „Електропривреда Србије“ одобрила је за 19 одсто домаћинстава, односно 637.787 и тај број домаћинстава у јануару је уштедео више од 30 одсто електричне енергије у односу на исти месец у претходне две године, саопштио је данас ЕПС.За 13,4 одсто корисника рачун је мањи за 20 одсто.

Умањен рачун за 25 одсто има 5,85 одсто домаћинстава, за 30 одсто умањен је рачун за 4,85 одсто, док је попуст од 35 процената остварило 3,89 одсто домаћинстава.

На децембарским рачунима додатни попуст од 5 одсто остварила су и домаћинства која су коришћење електричне енергије у нижој тарифи увећала за 5 одсто у односу на исти месец претходне године.

Ту погодност остварила су 420.573 домаћинства, односно 13 одсто.

Највише су штедели грађани у Београду, Нишу, Крагујевцу, Смедереву, Врању и Зрењанину.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept