КОД ТАПКАРОША КОВЕРТЕ ЗА НАГРАДНУ ИГРУ 20 ДИНАРА

Радна група за организацију наградне игре „Узми рачун и победи“ упутила је инструкцију Пошти Србије да број коверата које сваки грађанин може да преузме  у једној пословници ограничи на три дневно, саопштило је Министарство за државну управу и локалну самоуправу.Одлука је донета како би организатори изашли у сусрет великом интересовању за слање фискалних рачуна и слипова и обезбедили равномернију и ефикаснију расподелу коверата у целој Србији.

У филијалама Поште Србије досад је преузето готово милион и по наменских коверата, од чега је, закључно са јучерашњим даном 270.000 коверата стигло на прераду у Главни поштански центар.Број пристиглих коверата је пет пута мањи у односу на број преузетих и то је повод да се уведе дневно ограничење броја коверата које једна особа може да преузме, како би се смањило ненаменско коришћење коверата и уједно омогућила равномернија расподела на све грађане.

Према неким локалним медијима у Новом Саду коверти нема у пошти али су се појавиле око пијаца где их нуде по цени од 20 динара. Појединци су узимали по 50 коверти на једном месту тако да је морало доћи до ограничавања.

Такође наградна игра Узми рачун и победи доведи је до још једне необичне појаве, вероватно својствене само у Србији. Наиме испред каса је почело стварање редова јер купци, углавном они старији, захтевају да им се посебно куцају рачуни за сваки артикал чија је цена виша од 100 динара.

Одлуком Владе Србије, поштарина за слање, заједно са наменским ковертама за учешће у наградној игри су бесплатни.До првог извлачења награда остало је више од месец дана и сасвим довољно времена за све који желе да учествују у наградној игри да сакупе фискалне рачуне и слипове, преузму коверте и пошаљу их.

Одзив грађана је огроман, што и јесте један од циљева наградне игре – да се шира заједница удружи у борбу против сиве економије, јер тако заједно доприносимо изградњи бољег и одговорнијег друштва, кажу у Министарству.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/kod-tapkarosa-koverte-za-nagradnu-igru-20-dinara/