Početna » КОГА САОБРАЋАЈЦИ МОГУ ОПОМЕНУТИ БЕЗ ПИСАЊА КАЗНЕ? Ради се о новој могућности

КОГА САОБРАЋАЈЦИ МОГУ ОПОМЕНУТИ БЕЗ ПИСАЊА КАЗНЕ? Ради се о новој могућности

На листи се налази 150 прекрашаја

од Паланка данас
0 Коментар

Саобраћајна полиција редовно позива све учеснике у саобраћају на одговорност у вожњи и поштовање правила, али се неретко несавесни возачи не обазиру на апеле полиције.Зато ће оне који воде рачуна и не праве прекршаје, саобраћајци само опомињати, али не и кажњавати.

А на кога се ове опомене односе и за коју врсту прекршаја, истраживала је новинарка Курира Теодора Борозан са саговорником Владаном Николићем, помоћнико начелника Управе саобраћајне полиције.

– Ради се о новој могућности, да полицијски службеник изрекне упозорење учеснику саобраћаја који је начинио саобраћајни прекршај, под условом да тај прекршај спада у оне за које се може издати упозорење. Услов је и да учесник две године није правоснажно осуђиван за саобраћајне прекршаје или му издато упозорење за прекршај.

На листи се налази 150 прекрашаја, а Николић је издвојио оне најважније:

– Рецимо, непрописно паркирање, односно сва она осим у тунелу, непрегледној кривини и тако даље. Потом истек важности регистрационе налепнице, истек саобраћајне дозволе, непрописно престројавање, скретање, некоришћење зимске опреме. Укратко, ради се о прекшрајима за које је предвиђено издавање прекршајног налога, за које је могуће платити половину у року од седам дана. Ипак, постоје неки за које се не може изрекнути опомена, као што је прекорачење брзине, недозвољену количину алкохола, некоришћење заштитне кациге… Иначе, упозорења нећемо издавати ни возачима са иностраном возачком дозволом, као ни онима који оспоравају прекршај.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept