КОЈА СУ ПРАВА СРПСКА ЈЕЛА?

srpska-kuhinjaШта је аутентична српска кухиња? Која су то јела и пића за која можемо рећи да су део српске традиције, која нас карактеришу, а у исто време и разликују од осталих кухиња света? Да ли смо у стању да дефинишемо и блиско одредимо српску трпезу без бојазни да нам неко може замерити њену аутентичност?

  На ова питања одговоре ће ускоро дати стручњаци гастрономије који су покренули велики пројекат „Српски сто“, а истраживањем ће бити покривени сви крајеви у којима живе Срби.

Чланови стручног тима пројекта „Српски сто“ су: проф. др Миладин Шеварлић, водећи агроекономиста у Србији, проф. Слободан Јовић, врхуски енолог, проф. Нинослав Никићевић, водећи стручњак из области производње алкохолних пића, Стамбол Гештамов, председник асоцијације шефова кухиња Србије, Негован Стефановић, историчар гастрономије, Слободан Миљаковић, витез кулинарства (од 1979. године), Нешко Ускоковић, Крсто Прибиловић, директор сектора хране и пића хотела „Парк“, Милета Кекић, власник ресторана „Стара српска кућа“, Марин Михајиц, сектор за развој руралног туризма при Привредној комори.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/koja-su-prava-srpska-jela/