Početna » КОЈЕ ПОРЕЗЕ ПЛАЋАМО У АПРИЛУ Овај је најважнији ЕВО КАДА СТИЖЕ НА НАПЛАТУ

КОЈЕ ПОРЕЗЕ ПЛАЋАМО У АПРИЛУ Овај је најважнији ЕВО КАДА СТИЖЕ НА НАПЛАТУ

Пореска управа објавила је календар пореских обавеза фирми за април, према коме рок за измирење прве обавезе истиче данас, 1. априла до када би фирме требало да поднесу пореске пријаве и плате доприносе за обавезно социјално осигурање, обрачунате на најнижу месечну основицу за фебруар.

од Паланка данас
0 Коментар

До 5. априла неопходно је доставити обавештења о закљученим уговорима о извођењу естрадног програма забавне и народне музике и других забавних програма у марту као и извештаје о испуњењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом за март и уплати средстава.Следећи рок је 10. април, до када су фирме обавезне да поднесу пореске пријаве и плате порез на премије неживотних осигурања за март, као и да порески дужници из члана 10. Закона о ПДВ поднесу пријаве за порез на додату вредност (ПДВ) и плате ПДВ за март.

Рок за највећи број обавеза истиче 15. априла, до када је неопходно платити аконтацију пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за март, поднети пореске пријаве за утврђивање пореза и доприноса за обавезно социјално осигурање самоопорезивањем на приходе од самосталне делатности, платити разлику пореза на приход од самосталне делатности по коначном обрачуну за 2023. годину, платити порез на приход од пружања угоститељских услуга за први квартал ове године као и доприносе за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере за март.

До истог датума, фирме су обавезне да поднесу пореске пријаве о доприносима за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва, као и да плате доприносе за обавезно социјално осигурање за март, да поднесу пријаве за ПДВ за март као и за ПДВ за прво тромесечје те да плате овај порез.

Овај дан, 15. април, рок је за подношење обрасца ПИД ПДВ 1 за март месец ако је у том месецу испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранству, те обрасца ПИД ПДВ 1 за прво тромесечје ако је у том периоду испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранству.

До 15. априла је неопходно платити аконтацију пореза на добит правних лица за март, затим акцизу за другу половину марта, поднети пореску пријаву за обрачун акцизе за март, као и пријаву о обрачуну акцизе на струју за крајњу потрошњу за март и платити ту акцизу.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept