КОЛЕКТИВ ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“ ЧЕСТИТАО НОВУ ГОДИНУ ЂАЦИМА И РОДИТЕЉИМА

Ове дивне тренутке ишчекивања Нове године ваља искористити и за сумирање резултата, сагледавање свих догађаја и ситуација, али и за захвалност. Треба бити захвалан за све оно што смо доживели, искусили и научили. Неке тренутке фотографијама не можемо да дочарамо, зато што „Човек само срцем добро види, суштина се очима не да сагледати“.

Вредне лекције смо приредили једни другима! Сагледали смо исте ситуације из различитих углова, учили смо да разумемо различите ставове, да толеришемо када разумевања нема, пружали подршку наизменично и неизмерно, емпатију развијали, емоцију стварали и неговали. Најважније је да све што радите у животу то чините са љубављу, јаком и несебичним. Без размишљања да ли ће вам се истом мером и од кога вратити. Онда је то добар пут и грешака нема, све су то лекције!

Осећај док тимски корачате кроз тешку свакодневицу, моменти и енергију која се на том путу уложе, доносе много! Осећај да, иако различити, ви припадате негде, и да вам је ту добро – непроцењиво!

Сазнање да у том заједништву савршенство чине добро уклопљени несавршени људи спремни да раде, уче и воле, да се на том путу мењају и сазревају. Добро вођен тим, спреман да прихвати критике и исправи грешке. Успех и срећа нису загарантовани – на њима треба радити! Срећни људи не добијају све најбоље, већ умеју да из свега најбоље извуку.

Оно што другима пружамо, врати се … у неком другом облику, некада неочекивано или након што смо потпуно заборавили. Добро се добрим враћа. Празници су идеалан тренутак за породицу, будите уз вољене, подсетите себе и њих на љубав коју носите у себи, захвалите се, макар и нечујно, радујте новом дану, малим стварима које живот значе, даривању суза и смеха! Верујте! Нека то буде ваша одлука. Свој пут сами креирате.
Здрави и срећни били у Новој 2020. години.
Колектив Основне школе „Олга Милошевић“

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/kolektiv-os-olga-milosevic-cestitao-novu-godinu-djacima-i-roditeljima/