Početna » KОЛИKО ЋЕ ПЕНЗИЈЕ БИТИ ВЕЋЕ У 2024. ГОДИНИ? Ово су детаљни проценти

KОЛИKО ЋЕ ПЕНЗИЈЕ БИТИ ВЕЋЕ У 2024. ГОДИНИ? Ово су детаљни проценти

Најављено је драстично повећање пензија

од Паланка данас
0 Коментар

Председник Александар Вучић изјавио је синоћ да ће економија Србије, према проценама ММФ, у 2024. расти 3,6 одсто, али да би то могло да износи и четири одсто, што би значило ново драстично повећање плата и пензија.– Ми се надамо и четири одсто, што би значило ново драстично повећање после повећања плата (од јануара) од 10 одсто плата и укупно 21,4 одсто повећања пензија. Верујем да бисмо могли још озбиљније да поправимо животни стандард људи, али не знате шта су нови изазови и шта је то што још може да се догоди – рекао је Вучић у емисији Ћирилица на ТВ Хепи.

„Потребан вишак новца у каси“

– И кад ме питају зашто имате скоро пет милијарди у каси, па имамо зато што увек очекујете неки нови изазов и неки велики шок у свету. Да ли ће то да буде део енергетске кризе или неке веће економске кризе… Европска унија је трећи квартал у рецесији, а ми зависимо добрим делом од ЕУ. А нама је трећи квартал био најбољи у Европи од 3,6 одсто – рекао је Вучић.

Kазао је да ће четврти квартал, ЕУ бити нули или на минус 0,1, што је наставак рецесије.

Вучић је навео да то нама отежава одређене ствари, али и показује да кроз инвестирање у велике инфраструктурне радове можемо део раста да задржимо, чак и кроз тзв. хеликоптер новац и повећање потрошње, што је један од стубова раста.

Ново повећање плата недавно је најавио и министар финансија Синиша Мали, и према његовим речима, од јануара ће се минимална зарада повећати за 17,8 одсто.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept