Početna » КОЛИКО ДНЕВНО ПРИЧАМО А КОЛИКО ШАЉЕМО СМС ПОРУКА?

КОЛИКО ДНЕВНО ПРИЧАМО А КОЛИКО ШАЉЕМО СМС ПОРУКА?

Недавни преглед тржишта електронских комуникација у Србији за први квартал ове године, који је објавила Републичка агенција за електронске комуникације и поштанску делатност (РАТЕЛ), пружио је увид у обрасце коришћења претплатника фиксне и мобилне телефоније.

од Паланка данас
0 Коментар

Према извештају, претплатници фиксне телефоније су током првог квартала ове године трошили на телефонске разговоре у просеку 2,1 минут дневно, док су корисници мобилне мреже на телефонске разговоре трошили око 6,6 минута дневно и слали у просеку 1,5 текстуалних порука.У извештају се истиче пад броја претплатника фиксне телефоније и промета у првом кварталу у односу на претходни квартал. Поред тога, тржиште услуга мобилне мреже бележи пад броја активних корисника. Што се тиче фиксне телефоније, структура претплатника је остала релативно непромењена у односу на крај претходне године, при чему приватни корисници чине 87% претплатника фиксне телефоније. Штавише, током овог периода пренето је укупно 5.200 бројева, што указује на повећање у односу на претходни квартал.

У првом кварталу, око 8,37 милиона активних корисника мобилне мреже генерисало је око 5,05 милијарди минута домаћег и међународног говорног саобраћаја, уз слање око 1,13 милијарди СМС порука.

Међутим, гласовни и СМС саобраћај у мобилној мрежи током овог периода био је мањи него у четвртом кварталу 2022. године. У првом кварталу забележено је 5,22 милиона постпејд и 3,15 милиона припејд мобилних корисника, што одражава пад у односу на претходни квартал. Kорисници су углавном упућивали позиве на бројеве унутар сопствене мреже са мобилних телефона, док су позиви у ромингу од међународних корисника били већи број домаћих корисника који су позивали међународне бројеве.

Извор ТањугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept