Početna » КОЛИКО ЈЕ ТРЕНУТНО НЕСТАЛИХ ЛИЦА У СРБИЈИ? Шта кажу подаци МУП-а

КОЛИКО ЈЕ ТРЕНУТНО НЕСТАЛИХ ЛИЦА У СРБИЈИ? Шта кажу подаци МУП-а

Да се број несталих особа из године у годину ипак смањује, показују подаци МУП-а

од Паланка данас
0 Коментар

На захтев портала НС Уживо, достављени су актуелни подаци Министарства унутрашњих послова Републике Србије, а тичу се тачног броја несталих особа са територије наше земље.Њихов одоговор пренет је у целости:

– Број пријављених нестанака одраслих и старих лица за 2023. годину је 1.677, од којих је за 1.493 лица потрага обустављена. С тим у вези, број лица која су нестала у 2023., а за којима се још увек трага је 184 на крају 2023. – саопштили су они.

Да се број несталих особа из године у годину ипак смањује, показују подаци МУП-а.

Наиме, према статистици Министарства унутрашњих послова, током 2021. године у Србији је пријављен нестанак 2.830 пунолетних особа, од којих је пронађено 2.785.

Током 2022. године нестала је 1.801 пунолетна особа, док је пронађено 1.620 лица.

Како истичу стручњаци, нестанци могу бити намерни, односно услед злостављања, депресије или суицидалности. Затим, ненамерни – нестанак услед деменције или шизофреније, али и присилни, односно нестанци услед отмице или трговине људима.

Уколико приметите нестанак блиске особе, од кључне важности је брзо реаговати и пријавити на 192. Како наводе, поред ажурног реаговања, у потрази највише помаже укључивање шире јавности.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept