Početna » КОЛИКО ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА ТРЕБА ДА УШТЕДЕ СТРУЈЕ

КОЛИКО ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА ТРЕБА ДА УШТЕДЕ СТРУЈЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Министарство рударства и енергетике објавило је план уштеда електричне енергије по локалним самоуправама. По том плану, у Великој Плани би таква уштеда требало да буде 4,9 посто, у Смедереву 3,5 и у Смедеревској Паланци округло један одсто.

Објављена табела приказује колика је потрошња била од септембра 2021. године до марта 2022. године у градовима и општинама, као и њихово учешће у укупној потрошњи у Србији; Смедерево учествује са 0,056 процената, Смедеревска Паланка са 0,023, а Велика Плана са 0,006 посто.

Градови и општине би до марта требало укупно да смање потрошњу струје за осам процената, а јавна предузећа за 3,8 одсто, види се из табеларног прегледа планираних уштеда струје који је објавило Министарство рударства и енергетике са поменутим планом колико би струје у локалним самоуправама требало да се утроши до марта 2023. године.

У приказу планираних уштеда, осим јединица локалне самоуправе и јавних предузећа, налазе се и државне институције као и индустрија. Међутим, с обзиром на то да Министарство још увек није успело да прикупи све податке, нису објављене укупне процене уштеде струје у индустрији и институцијама.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept