Početna » КОЛИКО ПАЛАНЧАНА КОЈИ ТУ ЖИВЕ ЈЕ РОЂЕНО У ПАЛАНЦИ, А КОЛИКО ЈЕ ДОСЕЉЕНО ?

КОЛИКО ПАЛАНЧАНА КОЈИ ТУ ЖИВЕ ЈЕ РОЂЕНО У ПАЛАНЦИ, А КОЛИКО ЈЕ ДОСЕЉЕНО ?

од Паланка данас
0 Коментар

Републички завод за статистику свако мало објави занимљиве податке из прошлогодишњег пописа становништва. Јуче су у јавност пуштени они о броју аутохтоног и досељеног становништва, за целу Србију, али и по градовима. По тим подацима, Смедеревска Паланка има највише аутохтоног становништва, проценат је 60,58 од укупног броја према попису 42.192.Досељених становника у Паланци је 16.634, од тога је 13.687 стигло из других делова Србије, укључујући и обе покрајине, а 1.600 је овде да живи дошло из бивших југословенских република. Остатак до укупне бројке од 42.192 становника, колико Паланка по том последњем попису има, чине досељени из иностранства, таквих је 1.346.

У два друга места Подунавског округа ситуација је следећа; Смедерево има 56,8, а у Плани је тај постотак сличан смедеревском – 56,75.

Ту рођени, овде досељени, оно што засигурно није добро у свим тим рачуницама јесте чињеница да се број становника рапидно смањује. Од претходног пописа, 2011. године, Смедерево има 9.532 житеља мање. То практично значи да је за десет година, између два пописа, изгубило становника колико имају три, за наше прилике, бројнија села.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept