Početna » KОНФУЗИЈА ОKО ПРОБНЕ ВОЗАЧKЕ ДОЗВОЛЕ: Многе возаче почетнике занима СМЕЈУ ЛИ У ИНОСТРАНСТВО, ево шта каже НАШ ЗАKОН

KОНФУЗИЈА ОKО ПРОБНЕ ВОЗАЧKЕ ДОЗВОЛЕ: Многе возаче почетнике занима СМЕЈУ ЛИ У ИНОСТРАНСТВО, ево шта каже НАШ ЗАKОН

Након положеног возачког испита добија се пробна возачка дозвола за “Б” категорију која траје најмање две године

Правила која важе за возаче са регуларном возачком дозволом доста се разликују од правила за почетнике односно оне са пробном возачком дозволом.Искуство је једна од пресудних ствари за сигурну и безбедну вожњу па зато су за оне који су недавно положили правила ригорознија.

Правила која важе за возаче са регуларном возачком дозволом доста се разликују од правила за почетнике односно оне са пробном возачком дозволом.

Искуство је једна од пресудних ствари за сигурну и безбедну вожњу па зато су за оне који су недавно положили правила ригорознија.

Пробна возачка дозвола траје најмање две године, у зависности од тога колико година је имао кандидат у тренутку полагања практичног испита.

Лицима која су положила возачки испит са навршених 19 година живота пробна возачка траје 2 године, док лицима која су положила возачки испит пре навршене 19. године живота пробна траје до навршене 21. године живота.

Друга ограничења која постоје:

– Не смеју да се нађу за воланом између 23 сата и 6 часова ујутро;

– За њих важи нулта толеранција на алкохол;

– Забрана употребе мобилног телефона и са хендс фри уређајем;

-Дозвољена максимална брзина је 10 одсто мања него за друге возаче;

– Забрањена је вожња аутомобила који има мотор јачи од 80 киловата или 109 коњских снага;

– Возило којим управљају мора имати видљиву ознаку П.

Још једна ствар у вези са пробном возачком дозволом ствара велику недоумицу код возача почетника.

У питању је вожња преко границе.

Наиме, наш Закон је раније забрањивао да се са пробном возачком вози у иностранству, али сада је дозвољено. Дакле на изласку из наше земље, гранична полиција вам неће правити проблем, али то не значи да ће вас пустити у да уђете у другу земљу јер то зависи од националних прописа сваке појединачне државе на чијој територији возач управља возилом са пробном возачком дозволом.

Саветујемо да, уколико са пробном возачком путујете преко границе саветујемо, проверите на пример у амбасади или некој другој институцији земље у коју планирате да путујете.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept