Početna » КОНКУРС И ИНФОРМАТОР ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ОД ДАНАС У ПРОДАЈИ

КОНКУРС И ИНФОРМАТОР ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ОД ДАНАС У ПРОДАЈИ

Kонкурс Министарства просвете за упис ученика у први разред средње школе за наредну, 2023/24. школску годину, у продаји је од данас, 24. маја.

од Паланка данас
0 Коментар

Осим општих и посебних услова уписа и календара уписних активности, у Kонкурсу су наведени сви важни подаци о школама чији је оснивач Србија, подручјима рада, броју ученика, образовним профилима и трајању образовања, као и о мерилима и начину избора кандидата.Саставни део Kонкурса су обрасци – пријава за упис у средњу школу и образац за унос жеља ученика за упис у средњу школу, на чијем списку може да буде наведено највише 20 образовних профила, потенцијалних будућих занимања.

Истовремено с Kонкурсом, Просветни преглед објавио је и Информатор, који може да помогне будућим средњошколцима при избору занимања.

У њему се могу наћи корисне информације о оријентационом броју бодова неопходних за упис у одређену образовно-васпитну установу у последње три године.

Kонкурс и Информатор могу се набавити у књижари Просветног прегледа, поузећем или у књижарама широм Србије по прошлогодишњој цени од 350 динара за Kонкурс и 300 динара за Информатор.

Фото Просветни прегледPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept