КОНКУРС МЕМОРИЈАЛНЕ ГАЛЕРИЈЕ „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ ЗА „САЛОН КЕРАМИКЕ, ПОРЦЕЛАНА И СТАКЛА“

Меморијална галерија „ ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ Смедеревска Паланка   ОБЈАВЉУЈЕ  KОНKУРС за „ САЛОН KЕРАМИKЕ, ПОРЦЕЛАНА И СТАKЛА “
Право учешћа имају уметници до 45.година.
На салону се излажу уметничка дела употребног и скулптуралног карактера.
За керамику употребног карактера доставити три дизајнирана употребна предмета реализованих у керамици – порцелану ( дозвољене су синергије са другим материјалима уз услов да су керамика – порцелан најзаступљенији у њиховој изради и одрађени према правилима струке).
За керамику скулптуралног карактера доставити три рада ( могучности скулптуре, рељеф, објект, реадy-маде, ансамблаж, инсталација) који су реализовани примарно у керамици – порцелану. Дозвељени су у синергији са другим материјалима и медијима, али уз услов да је медиј керамика – порцелана најзаступљенији и одрађен према правилима струке.
За стакло три дизајнирана рада употребног или скулптуралног карактера. Дозвољене су све стакларске технике.
Рок за доставу радова је 01.03.2019. на адресу Меморијална галерија „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“, Синђелићева 9, 11420 Смедеревска Паланка.
Уметнички савет Меморијалне галерије „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ ће изабрати радове и резултати конкурса ће бити објављени 05.03.2019. Изабрани учесници ће бити обавештени е-маилом.
Отварање Салона ће се одржати 06.04.2019. у 19 часова.
Изложба ће бити отворена до 06.05.2019.
Уз приложене радове доставити:1.Kартицу са називом рада, година настанка, материјали, технике.
2. Реч аутора ( ликовни опис, концептуални опис итд.) стручну биографију, адресу, контакт телефон и имејл.
Награђени радови остају у власништви Меморијалне галерије „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“.
Учесници чији су радови изложени, а нису награђени у обавези су да један рад оставе у власништву Меморијалне галерије „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“, а два се враћају аутору о њиховом трошку.
Меморијална галерија „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ је у обавези да изабраним учесницима обезбеди по 1(један) каталог и медијску промоцију.
Меморијална галерија „ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ додељује следеће награде:
– Прва награда: Награда спонзора
– Друга награда: Награда спонзора
– Трећа награда: Награда спонзора
– Награда галерије: Награда спонзора
Смедеревска Паланка
15.01.2019.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/konkurs-memorijalne-galerije-dusan-starcevic-za-salon-keramike-porcelana-i-stakla/