КОРИШЋЕЊЕ, ПРИМЕНА И ПРЕЗЕНТАЦИЈА ДИГИТАЛНИХ УЏБЕНИКА У ОШ „ОЛГА МИЛОШЕВИЋ“

ОШ „Олга Милошевић“ је у пројекту „2000 дигиталних учионица“. Влада Републике Србије је посредством Министарства просвете, науке и технолошког развоја у 2018. години отпочела овај пројекат који се односи на дигитализацију наставе која обухвата извођење наставе уз коришћење најмодернијих дигиталних образовних материјала.

Пројекат подразумева добијање опреме, обуку и коришћење дигиталних уџбеника у првом и петом разреду, како од стране наставника, тако и од стране ученика.
Учитељице Тамара Марковић и Андријана Бербатовић су одржале презентацију уџбеника за први разред издавачке куће „Нови Логос“. На тај начин су присутне упознале са могућностима које пружа дигитални портал Е-учионица и дигитални уџбеници поменуте издавачке куће.
У процесу наставе важну улогу игра увођење дигиталних технологија.Ученици се уз дигиталне материјале више интересују за наставне садржаје и лакше их је ангажовати на часу, а очекује се и значајно повећање образовног ефекта.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/koriscenje-primena-i-prezentacija-digitalnih-udzbenika-u-os-olga-milosevic/