Početna » КОРИСНИЦИ ПОРОДИЉСКОГ И ОДСУСТВА СА РАДА РАДИ НЕГЕ ДЕТЕТА МОГУ ПОДНЕТИ ЗАХТЕВ ЗА ИЗМЕНУ РЕШЕЊА

КОРИСНИЦИ ПОРОДИЉСКОГ И ОДСУСТВА СА РАДА РАДИ НЕГЕ ДЕТЕТА МОГУ ПОДНЕТИ ЗАХТЕВ ЗА ИЗМЕНУ РЕШЕЊА

од Паланка данас
0 Коментар

Обавештавају се корисници права на накнаду зараде, односно накнаду плате за време породиљског одсуства и одсуства са рада ради неге детета, а којима је решење о праву достављено почев од 19. априла 2019. године, да могу поднети захтев за измену решења о овом праву уколико сматрају да им је ово право повређено.


Одлуком Уставног суда бр. IУз-60/2021 од 14. фебруара 2024.престаје да важи члан 13.став 1. Закона о финансијској подршци породици са децом у одређеним деловима и сада гласи:
„Основица накнаде зараде, односно накнаде плате за време породиљског одсуства и одсуства са рада ради неге детета, за лица из члана 12.овог закона, утврђује се на основу збира месечних основица на који су плаћени доприноси на примања која имају карактер зараде, за последњих 18 месеци који претходе првом месецу отпочињања породиљског одсуства.“
Рок за подношење захтева за измену решења истиче 14.августа 2024.
Корисници се могу обратити Општинској управи, ул. Вука Караџића 25, соба 312.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept