КОРОНА ПРЕПОЛОВИЛА ПОТРОШЊУ РИБЕ

Грађани Србије рибу најчешће купују два пута годишње – у сусрет великим празницима, када се на трпези та врста хране налази чешће него уобичајено. Управо сада долазе празници, међу којима и Божић и Нова година, али, судећи по интересовању купаца, риба се продаје мање него икад.

Запослени у рибарству су ранијих година наде полагали на то да ће се, захваљујући промету и куповини током божићног поста и за Светог Николу, надоместити минуси у пословању који настају током године, али ове године неће бити тако.

Мада се цена рибе у малопродаји готово уопште није мењала протеклих неколико година, у рибарницама кажу да се купује мање него лане. Продавци разлог виде у тренутној ситуацији, односно пандемији ковида-19 јер муштерија нема много, а то је видљиво не само када је реч о свежој риби већ и оној која се купује испечена. Наиме, уместо по десетак килограма, колико се у просеку наручувало лане, сада су наруџбине крећу до највише четири килограма.

У протеклих седам-осам година, од краја новембра па до почетка јануара потражња за рибом из године у годину је расла, али тај тренд сада није настављен. Због пандемије се, практично, славе обележавају искључиво у кругу уже породице, без доласка пријатеља, на трпези је мање хране, и то утиче на мању продају рибе.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/korona-prepolovila-potrosnju-ribe/

2 comments

    • Sandra on 15/12/2020 at 10:44

    Korona je sve prepolovila😄😄

    1. Није, једино апотеке профитирају ..:(

Komentari su onemogućeni.