КОШАРКАШИЦЕ СИСТЕМА ПОРАЖЕНЕ У ПАРАЋИНУ

Утакмицом у Параћину завршен први део првенства у Другој женској кошаркашкој лиги Србије, Параћин : Сyстем 2000 59:36 (19:10,20:4,11:11,9:11)
По речима тренера Станошевића релативно задовољавајући успех, с обзиром да се цео септембар месец тренирало на отвореном терену (бетону) ОШ ХРШ. Затим ту је присутна и јака конкуренција  са екипама из Ниша, Лесковца, Бора, Прокупља, Пирота, Крушевца, Параћина, Крагујевца. Ту је и присутан проблем са три термина за тренинге у хали Вук Караџић у врло,врло касним  сатима, у децембру од 22 часа, за девојчице од 13 до 17 година. Први пут ове девојчице играју у овој сениорској конкуренцији, шесто место или седмо је успех од десет екипа са градовима кошаркашким центрима.

„Због тога су велике осцилације у игри у једној четвртини постигнемо 4 поена у следећој већ 30 као нпр Радничком у Крагујевцу“ каже Станошевић и додаје- „Јуримо то шесто место због реорганизације јер у супротном селимо се у нижи ранг, кошарка је у експанзији због великог успеха на олимпијади у Рију,чак 45 екипа по групама се такмичи у другој лиги,па толико екипа нема у било ком спорту друге лиге,мислим.“
28 јануара се наставља други део првенства, надамо се да ће надлежни за Паланку и спорт овим младим кошаркашицама омогућити тренинг у нормално време где ће прво пружити свој максимум на тренингу а каваљери јуниори, сениори ипак тренирати у времену после њих.

Такмичиње у лиги млађих категорија са 5 женских селекција и 3 мушке протиче са релативно добрим успехом јер кадеткиње и јуниорке су највероватније будући прваци региона централне Србије.

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/kosarkasice-sistema-porazene-u-paracinu/