КРАЈ ИСПЛАТЕ ПОМОЋИ ОД 100 ЕВРА НАЈКАСНИЈЕ ДО 7. ЈУНА

До јутрос у 8 сати укупно 3.750.000 грађана Србије се пријавило за новчану помоћ од 100 евра.

То је изјавио министар финансија Синиша Мали и поручио да ће се комплетна исплата ове новчане помоћи државе завршити најкасније до 7. јуна.

Када се на бројку од 3.750.000 дода и око два милиона пензионера и они који примају новчано-социјалну помоћ, реч је о 5.750.000 грађана Србије који ће добити помоћ државе.

„То је велики успех. На прави начин смо показали да је мера коју смо дефинисали управо мера која је грађанима потребна. Због тога и имате толики број људи који се јављају“, рекао је Мали за Танјуг.

Протеклих неколико дана по сто евра је исплаћено на рачуне за укупно 1.050.000 пензионера, а данас преосталих 650.000 пензионера треба да очекује уплату од 100 евра код њихових банака.

То је уплата коју врши Трезор на рачуне пословних банака пензионера, па ће неки од тих пензионера већ данас имати новац на рачуну, а неки најкасније већ сутра, рекао је министар.

Обећање које је дато је и испуњено, поручио је Мали.

„У четвртак исплаћујемо 100 евра за 160.000 суграђана који примају новчано-социјалну помоћ, а од 25. маја, исплаћујемо све остале грађане који су се пријавили“, наводи министар финансија.

Мали указује да се на дневном нивоу новац уплаћује за 500.000 грађана и очекује да ће том динамиком до 1. – 2. јуна бити завршене све исплате за оне који су се пријавили за помоћ од 100 евра.

Подсећа да је последњи рок за пријаву 5. јун али каже да нема потребе да грађани журе те да времена има довољно за пријављивање.

Они који се буду пријавили последњег дана када је рок за пријављивање, до 7. јуна ће им новац бити исплаћен на рачуне банака.

„До 7. јуна ми ћемо завршити са исплатом целе ове новчане помоћи. Новца на рачуну има, нема разлога за бригу, динамика исплате ће бити испоштована“, рекао је Мали.

Каже да ће тиме бити испуњено обећање државе чиме се, како је оценио, даје велика доза оптимизма грађанима.

На тај начин се, додаје, даје и нада да ће ефекат ових економских мере које заједно са мерама намењеним привреди, бити прави те да ће Србија, како је истакао, бити најбоља у Европи ове године када је стопа раста економије у питању.

Танјуг

Stalna veza (link) ka ovom članku: https://palankadanas.com/kraj-isplate-pomoci-od-100-evra-najkasnije-do-7-juna/