Početna » КРАЈ ЈЕДНЕ ЕПОХЕ-СРУШЕНА ЗГРАДА ИНСТИТУТА ГОША У БЕОГРАДУ

КРАЈ ЈЕДНЕ ЕПОХЕ-СРУШЕНА ЗГРАДА ИНСТИТУТА ГОША У БЕОГРАДУ

Зграда Института Гоша на Звездари, у Улици Милана Ракића, код Лиона, срушена је, јављају београдски медији.

од Паланка данас
0 Коментар

Овај институт је био једна од ретких целина, ако не и једина са именом некадашњег паланачког гиганта која је радила позитивно, а купила га је у новембру 2018. компанија Милленниум Теам, на тендеру, по почетној цени од 970.125 евра, како је тада саопштило је Министарство привреде.

Институт ГОША се бавио научно-истраживачким и развојним пословима у области природних и техничко- технолошких наука и био је у стопроцентном власништву државе, а Милленниум Теам из Београда, чија је делатност инжењеринг, производња и услуге, једини је био доставио понуду на тендеру.

 

 

Био је то други покушај продаје, пошто на претходни оглас за продају Института, објављен новембра 2107. године, није била стигла ниједна пријава.

Истекао је рок од две године који је по уговору о приватизацији Института за купца био обавезан период у коме се не сме мењати делатност предузећа, нити даље располагати њеном имовином.

Град Београд прошле године је објавио јавни увид у нацрт плана детаљне регулације подручја између улица Прешевске, Батутове и Милана Ракића и границе комплекса ОШ „Вељко Дугошевић” или прецизније комплекса Института на Звездари.

Овим планом уместо зграде Института, предвиђена је изградња великог стамбено-пословног комплекса од укупно 22.389 квадратних метара од којих је више од 17.000 нових квадрата предвиђено за становање, а 4.400 за пословне намене.

Фото/илустрације: принтсцреен, Гооглемапс архива, Град Београд

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept