Početna » КРАЈ НЕИЗВЕСНОСТИ ЗА ОСМАКЕ-ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ МАЛЕ МАТУРЕ ДАН РАНИЈЕ

КРАЈ НЕИЗВЕСНОСТИ ЗА ОСМАКЕ-ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ МАЛЕ МАТУРЕ ДАН РАНИЈЕ

Влада Србије, Министарство просвете и Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу наставиће да унапређују процес завршног испита

од Паланка данас
0 Коментар

Министарство просвете обавештава ученике осмих разреда и њихове родитеље да су прелиминарни резултати завршног испита прелиминарни резултати завршног испита објављени данас, у 11 часова, на порталу Моја средња школа (www.мојасредњаскола.гов.рс), што је скоро дан раније него што је то предвиђено календаром уписа, наведено је у саопштењу.Могућност раније објаве резултата завршног испита последица је, како наводе, унапређења информационог система и процеса за реализацију завршног испита на ком су радили Министарство просвете, Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу, као и Факултет организационих наука. Резултати објављени дан раније пружају додатно време деци да заједно са својим родитељима сагледају резултате тестова и припреме евентуалне приговоре.

Унапређење које је имплементирано од ове године односило се на успостављање 33 центра за скенирање тестова, што је омогућило већу ефикасност и објективност овог дела процеса. Такође, унапређивањем целокупне ефикасности процеса, у односу на претходне године, када се расподела по школама одиграла 13. јула, ове године ће то бити чак десет дана раније, 3. јула.

Влада Србије, Министарство просвете и Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу наставиће да унапређују процес завршног испита, у циљу да се деци пружи максимална подршка током овако важног процеса за њихову будућност.

Такође, наставком рада на ефикаснијем процесу, читавим породицама олакшавамо и скраћујемо неретко стресан процес уписа и обезбеђујемо им више времена за организовање сопственог времене током дана распуста, растерећених од обавеза у вези са уписом у средњу школу, наведено је у саоштењу Министарства просвете.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept