петак, јун 21, 2024
Početna » КРЕЋУ МАТУРСКЕ ВЕЧЕРИ: Колико ће то коштати родитеље?

КРЕЋУ МАТУРСКЕ ВЕЧЕРИ: Колико ће то коштати родитеље?

од Паланка данас
0 Коментар

Матурско вече је посебан тренутак у животу сваког матуранта и матуранткиње, али припрема за ову прославу може представљати значајан финансијски терет за родитеље. Када се све сабере, тешко да ће родитељи моћи да „прођу“ без најмање 300 евра.Ове године, актуелне су миди хаљине, хаљине на бретеле с дубоким деколтеом, и елегантне хаљине с жабицама и хармоника панталонама. Најтраженије боје су црна, црвена, бордо, зелена, златна и сребрна. Корсет хаљине са дубоким шлицевима, на преклоп или без њега, од сатена и свиле, такође су популарне.

Цене хаљина варирају од 2.000 до 5.000 динара у јефтинијој варијанти, па чак до 15.000 динара у скупљој. Занимљиво је да се све више старијих матуранткиња опредељује за шивење хаљина по мери, јер у продавницама не могу пронаћи оно што им се допада, инспирацију налазе на страним онлајн сајтовима.

Куповина ципела и сандала такође није једноставна. Цене сандала варирају, од 3.500 до 8.500 динара у радњи „Алпина“, 8.790 до 12.000 динара у „Нине Wест“, док су у неким радњама од 10.000 динара па навише. Нешто јефтиније сандале могу се купити у „ЦЦЦ“ и „Деицхманну“ по цени од 4.500 до 5.000 динара.

Професионални мејкап је најважнији део припреме за матуранткиње, за који је потребно издвојити до 3.500 динара. Цене свечаних фризура крећу се од 1.700 до 3.000 динара, док су услуге маникира и педикира од 1.600 динара па навише.

Уколико се младић одлучи за спортску елеганцију, трошак може бити до 10.000 динара, док елегантнија варијанта са кошуљом, ципелама, каишем и сакоом може достићи до 33.000 динара.

Иако припрема за матурско вече захтева финансијски напор родитеља, важно је да матуранти и матуранткиње прославе ову посебну прилику у животу и створе незаборавне успомене. Матурска вече представља завршетак једног животног поглавља и увод у ново, те је важно да буде достојно обележена.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept